Veoma krhka pržena džigerica

14/08/2018
"Kakva li je tajna veoma krhke pržene džigerice, da li nije zapisana baš u ovom receptu "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 089
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • džigerica - 500 g, svinjska
  • kukuruzno brašno - 100 g, fino samleveno
  • so
  • biber - po želji
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Probala sam mnogo načina za prženje džigerice, ali obično se isuši, čak i ako dodam po malo vode.

Konačno sam otkrila kako da se to ne desi.

Džigericu sečemo na tanke kriške i lepo operemo hladnom vodom. Osušimo, nakon toga začinimo solju i malo bibera po želji.

Ugrevamo ulje i stavljamo na umerenu vatru.

Svaku krišku uvaljamo u fino kukuruzno brašno, zato što pšenično brzo zagori, a kukuruzno za kačamak je krupnije i grublje.

Džigericu pržimo u zavisnosti od ukusa - više prženu ili manje, u oba slučaja je veoma krhka.

Ukusna je i topla, i hladna, sa prilogom po izboru.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar