Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pečeno jagnje»Pržena jagnjeća džigerica sa pečurkama

Pržena jagnjeća džigerica sa pečurkama

Pržena jagnjeća džigerica sa pečurkama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Jedinstveno meze za one koji žele da uživaju u dobroj kuhinji i pitkom crnom vinu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 300 g
  • so - po ukusu
  • biber
  • brašno - za valjanje
  • prilog
  • pečurke - 400 g, šampinjoni
  • mladi luk - 5 strukova
  • ulje - za prženje
  • beli luk - 2 struka, svež
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo jagnjeću džigericu i isečemo na duge komade. Svaki uvaljamo u brašno i otresemo višak.

Pečurke očistimo zajedno sa mladim lukom i belim lukom, sitno isečemo. U tiganju ugrevamo ulje i pržimo jagnjeću džigericu sa obe strane, izvadimo na tanjir.

U istu mast, ako je potrebno, dodajemo još malo ulja i pržimo sitno iseckan luk i beli luk, nakon 2 minuta dodajemo pečurke, isečene na komade i začinimo solju, biberom, peršunom.

Nakon 5 minuta je gotovo.

Jagnjeću džigericu serviramo sa pečurkama i čašom vina za raskoš! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: