Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle u rerni

Pileće šnicle u rerni

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pileće šnicle u rerni
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Najmekše pileće šnicle, koje ne nameravamo da delimo!"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen, ispasiran
  • sok od limuna
  • biber
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle možete pripremiti i u rerni. Operite pileće šnicle i ako je neophodno istanjite ih i uklonite kožicu. Neko voli da ih priprema i sa kožicom.

U posudi promešajte maslinovo ulje i sok od limuna. Dodajte soja sos, biber, ispasirani beli luk i malo origana. Sve dobro promešajte i premažite pileće šnicle sa obe strane.

Stavite šnicle u pleh, koji ste nauljili i u koji ste sipali sasvim malo vode i pecite u vreloj rerni uz okretanje da bi se ravnomerno šnicle ispekle. Poslužite uz salatu od svežeg paradajza koje ste posuli origanom, posolite i dodajte maslinovo ulje po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: