Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Sočne pileće šnicle u rerni sa krompirom

Sočne pileće šnicle u rerni sa krompirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Sočne pileće šnicle u rerni sa krompirom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Sočne šnicle za gladne, jedite dok su tople"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 4 komada, od bataka
  • krompir - 800 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • majonez - 200 g
  • ljutenica - 2 kašike
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće šnicle od bataka pod tekućom vodom, osušite kuhinjskim ubrusom.

Stavite šnicle u posudu sa poklopcem i isecite luk i beli luk na sitno, pospite solju i biberom po ukusu.

Dodajte ljutenicu i promešajte dobro, ostavite da se mariniraju ne manje od 30 minuta. Izvadite šnicle iz marinade i očistite ih od nje.

Oljuštite krompir, isecite na krupnije kriške i stavite ih u istu marinadu i ako je potrebno posolite, promešajte.

Namažite dno posude za pečenje sa poklopcem sa malo masnoće, poređajte šnicle na rastojanju jednu od druge i popunite slobodan prostor krompirom.

Zatvorite poklopac posude i stavite je u prethodno zagrejanu rerni na 200 stepeni, pecite piletinu sa krompirom oko 40-60 minuta.

Aromatične i sočne pileće šnicle sa krompirom su gotove. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: