Način pripreme
Očistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite da odstoji 24 sata, ako je parče celo, ili 12-16 sati ako su polovine.
Kad prođe vreme, meso operite tekućom vodom. Počnite da pritiskate i natopite krpom. Što više vode izađe to bolje.
Pomešajte začine po ukusu, možete dodati i druge po vašem izboru. Mi voliko ovako zato samo te koristimo. Lepo uvaljamo u pomešane začine, ako negde ima proreza, rastvaramo i stavljamo i tamo.
Provučemo konac i stavljamo na provetrivo i hladno mesto da se suši 14 sana. Možete i uviti u novine, ali svaki dan menjajte novine i okrećite.
Nakon 20 dana je gotovo za konzumiranje.