Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Omiljene katme

Omiljene katme

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Omiljene katme
Fotografije: Maria Doeva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
7
"Postoji razlog zašto se ove mekane katme zovu baš ovako Saznajte ovde koji je"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 2 šolje
  • brašno - 250 g
  • maslac - 20 g + za premazivanje
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
  • kvasac - 1/2 svež
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo mleko, u polovini rastvorite kvasac sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Umutite jaja sa soli i dodajte u drugo mleko.

Kad kvasac nadođe dodajte i njega. U testo postepeno dodajte prosejano brašno, mešajte žicom da dobijete gustu smesu.

Osvavite na oko 30 minuta na toplom da nadođe i nakon toga kutlačom sipajte u namazan tiganj ili sač, pecite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Kad ih izvadite iz tiganja, ponovo ih namažite maslacem.

Kombinujte i jedite katme sa omiljenim slatkom. Po želji, za više komada udvostručite smesu ;)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: