Moje omiljene kiflice

VecaVecaPočetnik18167132
27/08/2019
"I dišu i mirišu, kao bakine!"
Priprema70 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 250 ml
  • šećer - 2 kašike
  • svež kvasac - 20 g
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 600 g
  • Za nadev
  • džem od kajsija - po potrebi
  • Za premazivanje
  • belance - 1 komad
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U mlakom mleku rastviriti kvasac, dodati šećer, 5 kašika brašna, uzmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Preostalo brašno usuti u dublju posudu, dodati rastvoren kvasac, umešati žumance, ulje i zamesiti testo. Testo podeliti na tri dela, firmirajući jufkice. Svaku jufkicu razviti oklagijom u krug i iseći na po 8 trouglića (dobijajući tako 24 kiflica).

Na svaki trougao naneti po kašičicu džema od kajsija, uviti kiflice i poređati u pleh obližen pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.

Nakon toga, kiflice premazati umućenim belancetom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade. Posuti ih šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: Ukoliko imate mališane, koji više vole krem od džema, vi u eurokrem ili nutelu, dodajte mlevenu plazmu i nadevajte kiflice. Koristila sam domaći džem od kajsija (kuvala sam ga ja, u selu, na smederevcu, milina-ništa lepše od domaćeg džema. Kiflice su veoma ukusne i mekane, te vam toplo preporučujem da ih probate. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar