bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Pitice»Hrskavi tompusi sa ratlukom i orasima

Hrskavi tompusi sa ratlukom i orasima

Hrskavi tompusi sa ratlukom i orasima
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
29/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
"Ostaćete očaranu od prijatnog ukusa ovih neverovatno hrskavih tompusa!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Isečemo kore za pitu na pola. Isečemo ratluk i orahe na sitne komade. Uzimamo jedan list isečenih kora i uz pomoć četke namažemo uljem.

Po sredini stavljamo komade ratluka i malo oraha, nakon toga se trudimo da uvijemo nadev sa svih strana, uvijamo oblikujući tompuse. Tako radimo dok ne potrošimo sve kore i nadev.

Namažemo uljem dno pleha i poređamo gotove tompuse. Osozgo ih namažemo uljem i posipamo kristal šećerom. Stavljamo pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta.

Pečemo dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: