Hrskavi tompusi sa ratlukom

28/12/2017
"Znate da ne možete da im odolite, ne možete i nakon što osetite njihov miris "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, žumance
  • maslac - 50 g, rastopljen, kravlji
  • med - 3 supene kašike, tečan
  • cimet - 1 prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - koliko je potrebno za tvrdo testo
  • ratluk - isečen na male komade za nadev
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo žumance, tečan med, rastopljeni maslac, cimet, vanilu, prašak za pecivo i brašno, koliko je potrbno, zamesimo elastično testo. Razvijemo ga oklagijom i isečemo kockaste ili pravougaone komade. U svaki stavljamo komad ratluka.

Uvijamo u tompuse. Stavljamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje, namazan mašću i pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10 minuta i kad isključimo rernu, ako je potrebno da se peče još, ostavljamo ih u toploj rerni 5 minuta.

Gotove tompuse posipamo šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar