Način pripreme
Prosejte brašno zajedno sa kesicom kvasca i jednim prsthovatom soli. Oblikujte udubljenje i u njega sipajte maslac, treba da bude mekan i sveže mleko. Umutite jaja u posudi žicom zajedno sa šećerom, dodajte i vanilin šećer. Dodajte ih u brašno.
Zamesite od sastojaka glatko testo i ostavite 10-ak minuta da odstoji. Isecite ratluk za to vreme iz jedne kutije. Od jedne kockice, isečene po dužini se dobijaju 4 štapića.
Prosejte brašno na radnoj površini i razvucite testo, odozgo takođe lagano pospite brašnom, na tanku koru 2-3 mm. Isecite koru na trake široke 5-6 cm. U jedan kraj trake staviteratluk, a ako komad ne dolazi do kraja testa dodajte još malo ratluka.
Uvijte jednom da dobijete tompus. Isecite nožem tamo gde se preklapaju. Poređajte tompuse u pleh, obložen papirom za pečenje.
Za to vreme uključite rernu da se ugreva.
Pecite tompuse sa ratlukom 10 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumene.
Dok su još tople poređajte na tanjir i pospite šećerom u prahu, pomešanim sa vanilom u prahu.