Tompusi sa ratlukom u boji

13/08/2019
"Možete da preterate sa ovim tompusima, to je izuzetak, zato što su veoma ukusni i to se podrazumeva "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo svetlo pivo, dodajemo ulje, polurastopljen maslac, šećer u prahu i vanilu

Možemo pripremiti samo sa uljem, potrebna količina je koliko i piva - 150 ml, ali ja sam odlučila da probam sa obe masnoće.

Promešamo kratko viljuškom, dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i zamesimo srednje meko testo da se ne lepi. Testo je odlično, kao plastelin je.

Razvučemo na pravougaonu koru, nožem poranvamo i isečemo na tri široke trake.

Trake isečemo na pravougaonike, pogledajte sliku da vam bude jasnije. Svako parče ratluka sečemo na 4-5 delova i stavljamo u uži kraj svakog pravougaonika.

Uvijamo tompuse i poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje ili silikonsku poglogu. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije bledoroze boju, oko 25 minuta.

Vadimo na papir, posut šećerom u prahu i odozgo obilno pospamo sitom. Odlično za kafu sa prijateljima!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
13.08.2019 14:12
Ovo je predivno
0
0