Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tompusi»Tompusi sa ratlukom u boji

Tompusi sa ratlukom u boji

Tompusi sa ratlukom u boji
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
25
"Možete da preterate sa ovim tompusima, to je izuzetak, zato što su veoma ukusni i to se podrazumeva"

Potrebni sastojci

  • pivo - 150 ml
  • ulje - 70 ml
  • maslac - 50 g, polurastvoren
  • vanila - 1 koamd
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • brašno - oko 500 g (za meko testo)
  • šećer u prahu - za posipanje
  • ratluk - u boji
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo svetlo pivo, dodajemo ulje, polurastopljen maslac, šećer u prahu i vanilu

Možemo pripremiti samo sa uljem, potrebna količina je koliko i piva - 150 ml, ali ja sam odlučila da probam sa obe masnoće.

Promešamo kratko viljuškom, dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i zamesimo srednje meko testo da se ne lepi. Testo je odlično, kao plastelin je.

Razvučemo na pravougaonu koru, nožem poranvamo i isečemo na tri široke trake.

Trake isečemo na pravougaonike, pogledajte sliku da vam bude jasnije. Svako parče ratluka sečemo na 4-5 delova i stavljamo u uži kraj svakog pravougaonika.

Uvijamo tompuse i poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje ili silikonsku poglogu. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije bledoroze boju, oko 25 minuta.

Vadimo na papir, posut šećerom u prahu i odozgo obilno pospamo sitom. Odlično za kafu sa prijateljima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Ovo je predivno
13.08.2019 14:12