Jagnjetina u glinenoj đuvečari

29/08/2018
"Jedinstveno pripremljena jagnjetina sa kojom ćete osvojiti alplauze svih koji su došli u goste "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano366
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2.3 kg
  • mladi luk - 12 strukova
  • mladi beli luk - 5 strukova
  • pirinač - 6 supenih kašika
  • bulgur - 8 supenih kašika
  • voda - 10 šolja za kafu, mlaka
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • nana - 5 strukova
  • selen - 5 strukova
  • peršun - 10 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeno meso na 6-7 poricija posipamo sa malo soli i pržimo u ugrejanom ulju da se zapečati.

Posebno u posudi sa 4-5 supenih kašika ulja propržimo jednu šolju za kafu opranog pirinča.

Kad postane providan, dodajemo iseckan mladi luk i mladi beli luk. Kad se kratko zaprže, dodajemo bulgur i isečene zelene začine, malo soli i prelivamo toplom vodom.

Sipamo smesu u široku đuvečaru.

Svaku ivicu mesa posipamo alevom paprikom i mlevenim biberom i poređamo komade jedno do drugog u posudu.

Poklopimo i stavljamo u hladnu rernu. Uključujemo na 180 stepeni i pečemo oko 2 sata. Skidamo poklopac. Ostavljamo na uključenom gornjem grejaču da se meso i odozgo zapeče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar