Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Janija»Janija od sočiva u glinenoj đuvečari

Janija od sočiva u glinenoj đuvečari

NikiNiki
Guru
565853k
Janija od sočiva u glinenoj đuvečari
Fotografije: Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
135 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Klasična janija od sočiva u glinenoj đuvečari koju ćemo već danas spremiti"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 komada
  • sočivo - 500 g
  • paradajz - 1 komad (može i pire)
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • beli luk - 6 čenova
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 50 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite i izdinstajte u masnoći luk, beli luk, šargrepu i papriku. Sipajte u glinenu đuvečaru oprano sočivo sa povrćem. Sipajte vodu i začinite biberom i solju.

Poklopite poklopcem i pecite sočivo u rerni dva sata na 240 stepeni.

Spremite zapršku za janiju od sočiva u tiganju. Sipajte ulje i brašno, promešajte. Čim se zaprži dodajte alevu papriku.

Sipajte zapršku i sočivo i pospite nanom. Zapecite još deset minuta.

Janija od sočiva u glinenoj đuvečari je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: