Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjetina u glinenoj đuvečari

Jagnjetina u glinenoj đuvečari

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Jagnjetina u glinenoj đuvečari
Fotografije: Daniela Ruseva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Jedinstveno pripremljena jagnjetina sa kojom ćete osvojiti alplauze svih koji su došli u goste"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2.3 kg
  • mladi luk - 12 strukova
  • mladi beli luk - 5 strukova
  • pirinač - 6 supenih kašika
  • bulgur - 8 supenih kašika
  • voda - 10 šolja za kafu, mlaka
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • nana - 5 strukova
  • selen - 5 strukova
  • peršun - 10 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeno meso na 6-7 poricija posipamo sa malo soli i pržimo u ugrejanom ulju da se zapečati.

Posebno u posudi sa 4-5 supenih kašika ulja propržimo jednu šolju za kafu opranog pirinča.

Kad postane providan, dodajemo iseckan mladi luk i mladi beli luk. Kad se kratko zaprže, dodajemo bulgur i isečene zelene začine, malo soli i prelivamo toplom vodom.

Sipamo smesu u široku đuvečaru.

Svaku ivicu mesa posipamo alevom paprikom i mlevenim biberom i poređamo komade jedno do drugog u posudu.

Poklopimo i stavljamo u hladnu rernu. Uključujemo na 180 stepeni i pečemo oko 2 sata. Skidamo poklopac. Ostavljamo na uključenom gornjem grejaču da se meso i odozgo zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: