Škembe čorba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
29/08/2018
"Prema istoričarimaTrojanski rat je trajao čitavih deset godina, ali sporovi koja je originalna škembe čorba trajaće mnogo duže, čini nam se!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano409
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • škembe - 800 g
  • brašno - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3 kašike, biljni maslac
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Škembe se očisti, opere se i skuva se u vodi sa malo soli. Čim je gotovo, iseče se na male parčiće.

U šerpi se zagreva maslac i dodaje se brašno, koje treba blago da se zarumeni.

U tankom mlazu se dodaje bujon od kuvanja škembeta (prethodno proceđenog) i samo škmebe. Dodaju se iseckan beli luk i biber i kuva se još oko 5 minuta.

Začinjava se umućenim jajetom, pomešanim sa mlekom.

Čorba se servira topla.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar