Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Škembe čorba»Ljuta škembe čorba

Ljuta škembe čorba

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Ljuta škembe čorba
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Možda nije posno, niti vegansko, ali je toliko ukusno, da i u pakao idemo za posudicu ljute škembe čorbe"

Potrebni sastojci

  • teleći škembići - 1 - 1, 2 kg
  • biljna masnoća - 3 kašika
  • brašno - 3 kašika
  • mleko - 1 šolja, punomasno
  • ljute paprike - 4 suve
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 2 kašičice, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Od škembića se odvoji masnoća. Iseče se na krupne parčiće ili na trakice. Kuva se u odgovarajućoj posudu u litru vode s neophodnom količinom soli sat i po pod poklopcem.

Isecka se na sitno.

U jednoj kašiki masnoće se zaprži sitno iseckana masnoća od škembeta zajedno sa sitno iseckanim paprikama. Dodaje se aleva paprika i gasi se bujonom.

U 2 kašike masnoće se zaprži brašno, dodaje se vreo bujon i vraća se u šerpu. Dodaje se škembe, šolja zagrejanog mleka i biber.

Vri 2-3 minuta.

Kako ćete ga konzumirati - s belim lukom ili bez belog luka, sa sirćetom ili bez sirćeta - to je vaša stvar. Ali uvek će biti veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: