Sudžuk

IvailoIvailo
Šegrt
10356
Sudžuk
Fotografije: Ivailo
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
"Sudžuk, sudžuk, aromatičan domaći sudžuk i čaša domaćeg crnog vina - ovako bismo želeli da provedemo sve hladne zimske dane"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 2 kg od telećeg mesa
  • čubar - 10 g
  • biber - 15 g
  • aleva paprika - 45 g
  • kumin - 40 g
  • so - 150 g
  • svinjska creva - tanka
  • mleveno meso - 1 kg od ovčijeg mesa
  • mleveno meso - 2 kg od svinjskog mesa
  • amonijum nitrat - 10 g
  • muskantni oraščić - 1/2 izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Tri vrste mlevenog mesa pomešamo (pre mlevenja meso treba da odstoji jednu noć na hladnom mestu). Začinite solju, alevom paprikom, kuminom, čubrom, amoinijum nitratom i izrendanim oraščićem.

Ostavite da odstoji nekoliko sati u frižideru.

Dobro očistite creva. Nanižite na specijalni dodatak na mašinici za mlevenje mesa, kad napunite mesom, zavežite oba kraja.

Napunjeni sudžuk izbušite iglom na mestima gde je ostalo vazduha.

Sudžuk stavite na štap i okačite na provetrivo mesto, nakon 2-3 dana razvucite oklagijom.

Rok upotrebe je 1-2 meseca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: