Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Sudžuk»Sudžuk od divljeg praseta i teletine

Sudžuk od divljeg praseta i teletine

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Sudžuk od divljeg praseta i teletine
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 2
29/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
"Meraklijsko meze koje treba da sečete tanko i da konzumirate u dobrom društvu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 6 kg
  • teleće meso - 4 kg
  • so - 180 g
  • biber - 60 g
  • kumin - 100 g
  • piment - 15 g
  • creva
* merne jedinice

Način pripreme

Meso treba da je bez kosti. Isečemo ga na parčiće i sameljemo u mleveno meso. Dodajemo začine i zamesimo dobro da upije začine.

Dobro je da ostavite meso bar jedan dan sa začinima, da upije dobro arome.

Punite creva i vezujete krajeve. Ostavljate na provetrivom mestu da se suši.

Vreme zavisi od toga kako više volite da ga konzumirate - da li mekano ili suvlje i tvrđe.

Možete prvih dana da ga razvijate oklagijom ili staklenom flašom od piva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: