Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Sudžuk»Teleći sudžuk sa pimentom i kuminom

Teleći sudžuk sa pimentom i kuminom

MersinMersin
Početnik
95
Teleći sudžuk sa pimentom i kuminom
Fotografije: Mersin
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
50
"Pažljivo procenite gde ćete okačiti ovo sjajno meze, da ne nestane kad dođe vreme da se jede"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 10 g
  • so - 230 g
  • šalitra - 10 g
  • šećer - 10 g
  • biber - 30 g
  • kumin - 30 g
  • piment - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso se iseče na komade, nakon čega se posipa začinima, navedenim u receptu. Stavlja se na rešetku da se ocedi. Neophodno je približno dva daba da se meso dobro ocedi.

Pomoću mašine za mlevenje mesa, teletina se melje i ponovo se ostavlja da odstoji na hladnom mestu 24 sata.

Natope se suva teleća tanka creva jedan sat u mlakoj vodi. Creva se vezuju sa jedne strane i pune se pažljivo smesom. Ako u njima ostane vazduha, creva se izbuše iglom da izađe.

Vezuju se koncem i na drugom kraju. Poređaju se na hladno mesto. Dobro je da se odozgo prekriju gazom. Nakon toga se kače na provetrivo mesto 20-30 dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: