Rebarca na roštilju

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Rebarca na roštilju
Fotografije: Jordanka Taseva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"I na roštilju, i u rerni...svakako cenimo rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • sirće - 1 kašika
  • so - 2 kašičice
  • majčina dušica - 1 kašika, sušena
  • origano - 1 kašika
  • majoran - 1 kašika
  • voda - 50 ml
  • beli luk - 5 - 6 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte začine i beli luk i avančetu. Dodajte vodu i sirće. Dobro promešajte marinadu.

Isecite svinjska rebra na ne velike parčiće i dobro ih namažite smesom. Prebacite ih u posudu i pokrijte ih folijom. Ostavite ih u frižider na nekoliko sati.

Jedan sat pre pečenja ih izvadite iz frižidera. Zagrejte dobro roštilj i namažite ga sa malo masnoće. Posolite ih još ako je neophodno i pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: