Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Marinirana rebarca na roštilju

Marinirana rebarca na roštilju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Marinirana rebarca na roštilju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ostavite rebarca da se mariniraju veoma dobro i tek tad uključite roštilj da postignete maksimalno ukusan rezultat"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg ili više
  • pivo - 500 ml, može i tamno
  • med - 2 kašike
  • soja sos - 50 ml ili više
  • kečap - 2 kašike
  • čili - 1/2 kašičice, ljuta aleva paprika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - sveže mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite rebarca sa više mesa po njima.

Umutite sve sastojke i natopite rebra u toj marinadi. Ostavite u pokrivenoj posudi u frižideru da se začine najmanje 2 sata.

Nakon toga ocedite rebra od marinade i zagrejte roštilj, namažite rebra sa parčetom luka.

Stavite rebra da se peku, tako što ih okrećete često i svaki put ih mažete marinadom pomoću četke.

Takođe možete da stavite rbra sa marinadom u posudu za pečenje, da pokrijete folijom i da pečete oko 70 minuta. Sklanjate nakon toga foliju i dopečete još 20-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: