Način pripreme
Ostavite maslac da omekša. Aktivirajte kvasac sa toplom vodom, malo brašna i šećera. Svi sastojci za testo se pomešaju, i zamesi se meko i nelepljivo testo. Lopta testa se maže uljem, pokriva se streč folijom i uvija se krpom da naraste, dok ne udvostruči zapreminu.
Nakon toga se premesi i podeli na 8 jednakih loptica. Svaka lopta se razvija tanko oko 28 cm u prečniku i maže se (ja sam rukama, jer četka nije bila precizna) obilno maslacem.
Ređaju se jedna na drugu, dok se poslednja ne maže. Oklagijom se razvijaju sve zajedno još malo i kružnim nožem se iseče na 16 trouglova.
U široki kraj se stavlja malo krem sira i uvija se kiflica. Ređaju se u posude za pečenje postavljene papirom, mažu se belancem i posipaju se susamom.
Ostavljaju se oko 15-20 minuta da narastu. Za to vreme uključujete rernu da se zagreje na 190-200 stepeni. Peku se dok ne postanu zlatasti, oko 15-20 minuta.