Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Mini roščići sa sirom i mašću

Mini roščići sa sirom i mašću

KrisiKrisi
Šegrt
4512142
Mini roščići sa sirom i mašću
Fotografije: Krisi
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Mini roščići sa sirom, odgovarajuće za doručak, čest na žurci, grickanje na pikniku ili prilikom putovanja."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 100 ml +1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • suvi kvasac - 10 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • kravlji maslac - 75 ml
  • svinjska mast - 75 g
  • brašno - 500 g
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se blago zagreva, dodaju se šećer i kvasac. Ostavlja se da se aktivira 10 minuta.

Od brašna se pravi udubljenje, dodaje se 1 jaje, aktivirani kvasac, so, ulje, istopljeni maslac i istopljena mast.

Umesi se testo koje se ostavlja na nadođe na 30 minuta.

Za to vreme se izmrvi sir i pomeša se sa 1 belancem. Na taj način se priprema nadev za roščiće.

Nadošlo testo za roščiće se deli na 4 dela.

Od svakog dela se razvija kora.

Po dužini kore se nanosi nadev, uvija se u čvrst rolat i seče se na 4-5 delova.

Tako se oblikuju mini roščići sa sirom.

Premazuju se žumancem umućenim sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i ostavljaju se da nadođu na još 30 minuta.

Mini roščići sa sirom se peku u prethodno zagrejanoj rerni na papiru za pečenje na 210-220 stepeni 15-20 minuta.

Ukoliko volite slana peciva, možete takođe spremiti rolnice sa kačkavaljem, neodoljive roščiće sa sitnim sirom ili roščiće sa viršlama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: