Domaća pljeskavica

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Domaća pljeskavica
Fotografije: Lenka
2 / 5
01/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Još jedan izazov originalno serviran od strane naše kuvarice Sevde. Pogledajte šta treba da uradite kako biste pripremili najukusnije pljeskavice"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • teleće meso - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • ljute paprike - 1 - 2 komada
  • slanina - veličine kutije šibica
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Stavljamo meso u mašinu, posolimo, pobiberimo.

Sitno isečemo luk i 1-2 ljute paprike i dodajemo ih u mleveno meso.

Dobro promešamo i ostavljamo na hladnom da odstoji 3-4 sata.

Oblikujemo velike ravne ćuftice i pečemo sa obe strane, u prethodno ugrejanom roštilju ili gril tiganju, namazanom slaninom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.8
53
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Dobar odnos sastojaka za ovu ukusnu pljeskavicu.
26.09.2021 11:24
1
1
Prikaži sve komentare