Pirinač sa povrćem na kineski način

01/09/2018
"Za dodatak ili laganu večeru - izbor ostavljamo vama, mi odgovaramo za ukusne ideje "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano543
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • blanširani pirinač - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • kukuruz - 200 g (iz konzerve)
  • jaja - 4 komada
  • bujon od povrća - 1 komad
  • origano
  • so
  • ulje
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Jelo je odgovarajuće kao dodatak ili prosto da brzo pripremimo nešto hranljivo gladnim ukućanima.

Operemo pirinač i skuvamo u šerpi sa vodom 1/3 sa malo soli dok voda ne ispari.

U vok tiganju propržimo sitno iseckanu šargarepu. Kad porumeni, dodajemo kuvani pirinač, dodajemo još masnoće i pržimo dok pirinač ne buge potpuno gotov.

Dodajemo bujon od povrća i nakon toga kukuruz.

Nakon toga razbijemo jaja. Mešamo neprestano dok se jaja ne isprže. Na kraju začinimo začinima i skidamo sa vatre.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar