Jednostavan pohovani kačkavalj

01/09/2018
"Klasika u kuhinji, koja će uvek biti aktuelna "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano589
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • brašno - 4 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 4 supene kašike
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Isecite kačkavalj na kriške debljine oko 1 cm. Stavite ga na oko 30-40 minuta u zamrzivač da se stegne.

Svako parče kačkavalja potopite prvo u hladnu vodu, brašno, umućena jaja i na kraju u prezle, nakon toga pržite sa obe strane u ugrejanoj masnoći.

Ostavite pohovani kačkavalj da se ocedi od viška masti na salvetei ili ubrusu, nakon toga servirajte sa sezonskom salatom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar