Način pripreme
Na dno đuvečare stavljamo kašiku maslaca. Paradajz sečemo na krugove, polovinu stavljamo na maslac.
Nakon toga pločica sira, bejbi mocarela preko i odozgo stavljamo drugu pločicu sira.
Posipamo čubrom i rasporedimo preostalu polovinu paradajza.
Koristimo dno paradajz-paprike (nju koristimo kao podlogu), a preostali deo sitno sečemo, zajedno sa ljutom paprikom.
Završavamo zapečeno jelo sa nekoliko krišaka maslaca i stavljamo poklopac. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni oko 15 minuta.
Vadimo ih iz rerne i stavljamo žumance u sredinu kriške paradajz-paprike (kao cvet). Poklopimo i ostavljamo na 3 minuta u isključenoj rerni.
Serviramo tople, ukrašene peršunom po želji, ali obavezno sa ljutom paprikom i toplom pogačom.
Neka vam je slatko!
Napomenula sam da su sastojci za jednu porciju. U zavisnosti od broja ljudi, povećajte količinu sastojaka.