Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Sir na Šopski način»Sir na šopski način po mom receptu

Sir na šopski način po mom receptu

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Sir na šopski način po mom receptu
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
02/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Sve pomnožite sa dva, zato što će svako poželeti dodatno"

Potrebni sastojci

  • za jednu porciju
  • sir - 100 g (mešan bivolji/kravlji)
  • mocarela - 4 komada, bejbi
  • paradajz - 1 komad
  • maslac - 40 g
  • ljute paprike - 1 komad + za dekoraciju
  • paradajz paprike - 1/2 komada
  • čubar - 1 kašičica, suv
  • žumanca - 1 komad
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno đuvečare stavljamo kašiku maslaca. Paradajz sečemo na krugove, polovinu stavljamo na maslac.

Nakon toga pločica sira, bejbi mocarela preko i odozgo stavljamo drugu pločicu sira.

Posipamo čubrom i rasporedimo preostalu polovinu paradajza.

Koristimo dno paradajz-paprike (nju koristimo kao podlogu), a preostali deo sitno sečemo, zajedno sa ljutom paprikom.

Završavamo zapečeno jelo sa nekoliko krišaka maslaca i stavljamo poklopac. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni oko 15 minuta.

Vadimo ih iz rerne i stavljamo žumance u sredinu kriške paradajz-paprike (kao cvet). Poklopimo i ostavljamo na 3 minuta u isključenoj rerni.

Serviramo tople, ukrašene peršunom po želji, ali obavezno sa ljutom paprikom i toplom pogačom.

Neka vam je slatko!

Napomenula sam da su sastojci za jednu porciju. U zavisnosti od broja ljudi, povećajte količinu sastojaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: