Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Sir na Šopski način»Sir na šopski način po mom receptu

Sir na šopski način po mom receptu

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k132
Sir na šopski način po mom receptu2 / 2
02/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Sve pomnožite sa dva, zato što će svako poželeti dodatno"

Potrebni sastojci

  • za jednu porciju
  • sir - 100 g (mešan bivolji/kravlji)
  • mocarela - 4 komada, bejbi
  • paradajz - 1 komad
  • maslac - 40 g
  • ljute paprike - 1 komad + za dekoraciju
  • paradajz paprike - 1/2 komada
  • čubar - 1 kašičica, suv
  • žumanca - 1 komad
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno đuvečare stavljamo kašiku maslaca. Paradajz sečemo na krugove, polovinu stavljamo na maslac.

Nakon toga pločica sira, bejbi mocarela preko i odozgo stavljamo drugu pločicu sira.

Posipamo čubrom i rasporedimo preostalu polovinu paradajza.

Koristimo dno paradajz-paprike (nju koristimo kao podlogu), a preostali deo sitno sečemo, zajedno sa ljutom paprikom.

Završavamo zapečeno jelo sa nekoliko krišaka maslaca i stavljamo poklopac. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni oko 15 minuta.

Vadimo ih iz rerne i stavljamo žumance u sredinu kriške paradajz-paprike (kao cvet). Poklopimo i ostavljamo na 3 minuta u isključenoj rerni.

Serviramo tople, ukrašene peršunom po želji, ali obavezno sa ljutom paprikom i toplom pogačom.

Neka vam je slatko!

Napomenula sam da su sastojci za jednu porciju. U zavisnosti od broja ljudi, povećajte količinu sastojaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: