Način pripreme
Pileće batake pažljivo odvojite od kostiju, kožu ostavite. Ako ne možete da odvojite od kostiju, možete kupiti bez kostiju.
Marinirajte ih 30 minuta dok pravite sos od pečuraka. Stavite šnicle u šerpu i sipajte soja sos i vino, začinite solju i biberom, dobro promešajte i ostavite da upije marinadu.
Stavite vodu i vino da vru, za to vreme isecite pečurke, ja sam ih sitno iseckla. Dodajte pečurke u vodu i vino i ostavite da vri 20 minuta, da bi pečurke mogle da puste mirise.
Nakon toga ugrejte ulje u tiganju i dodajte brašno da se zaprži. Nakon toga postepeno dodajte od bujona i mešajte žicom da se ne stvore grudvice.
Sipajte od bujona dok ne dobijete tečnu kašu, sipajte u šerpu u pečurke. Začinite solju i biberom i ostavite na vatri još 5-8 minuta da vri.
Vreme je da pečete šnicle. U tiganju ugrejte ulje i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.
Prilikom serviranja prelijte sosom od pečuraka.