Način pripreme
Prethodno mariniramo šnicle, bar na sat vremena sa biberom, solju, belim lukom, karijem, peršunom itd o vašem ukusu.
Nakon što se mariniraju spremamo ih, prvo ugrevamo masnoću, dodajemo čili, mladi luk, čenove belog luka, sitno iseckane, minut da se aromatizuje masnoća, nakon toga dodajemo marinirane šnicle, pržimo ih sa obe strane da porumene, isečemo na pola čeri paradajz da se zaprži.
Dodajemo vino da prekinemo proces prženja /redukujemo/ vino minut i dodajemo pavlaku sa celerom, peršunom i pečurkama, smanjujemo ringlu i kuvamo polako da pavlaka bude ukusnija.
Kad se zgusne, nakon oko 15 minuta, isključimo ringlu i dodajemo dva komada /veličine oraha/ sir rokfor ili drugu vrstu.
Serviramo ovu ukusnu piletinu u pavlaci.
Neka vam je slatko sa mojim receptom za pileće šnicle od bataka sa pečurkama i pavlakom!