Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle od bataka sa pečurkama i pavlakom

Pileće šnicle od bataka sa pečurkama i pavlakom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5831002k240
Pileće šnicle od bataka sa pečurkama i pavlakom
Fotografije: Ivelina
1 / 4
13/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Savršena kombinacija 3 u 1 nije ona koju vam reklamiraju na televiziji, nego krhka piletina, pečurke i pavlaka"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 4 komada, od bataka
  • pečurke - 250 g /sterilizovane /može i druga vrsta/
  • ljute paprike - 1 komad, čili
  • pavlaka - 250 ml, tečna, životinjska
  • mladi luk - 1 komad
  • beli luk - 3 komada, čenovi
  • belo vino - 40 ml
  • biber
  • peršun
  • celer
  • čeri paradajz - 4 komada
  • sir - rokfor ili kamamber ili druga vrsta
  • maslac - i maslinovo ulje
  • kari - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno mariniramo šnicle, bar na sat vremena sa biberom, solju, belim lukom, karijem, peršunom itd o vašem ukusu.

Nakon što se mariniraju spremamo ih, prvo ugrevamo masnoću, dodajemo čili, mladi luk, čenove belog luka, sitno iseckane, minut da se aromatizuje masnoća, nakon toga dodajemo marinirane šnicle, pržimo ih sa obe strane da porumene, isečemo na pola čeri paradajz da se zaprži.

Dodajemo vino da prekinemo proces prženja /redukujemo/ vino minut i dodajemo pavlaku sa celerom, peršunom i pečurkama, smanjujemo ringlu i kuvamo polako da pavlaka bude ukusnija.

Kad se zgusne, nakon oko 15 minuta, isključimo ringlu i dodajemo dva komada /veličine oraha/ sir rokfor ili drugu vrstu.

Serviramo ovu ukusnu piletinu u pavlaci.

Neka vam je slatko sa mojim receptom za pileće šnicle od bataka sa pečurkama i pavlakom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: