Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa sosom od pečuraka i sirevima

Pileće šnicle sa sosom od pečuraka i sirevima

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Pileće šnicle sa sosom od pečuraka i sirevima
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
25/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Šnicle su šnicle, ali sa sosom su duplo ukusnije, da li se slažete sa nama?"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada od buta
  • so
  • biber
  • sos vorčester - 1 kašičica
  • maslac - 75 g
  • mocarela - 100 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • pečurke - 500 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 250 ml
  • sir bri - 60 g
  • čedar - 60 g
  • topljeni sir - 50 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle začinimo solju, biberom i vorčester sosom. Odozgo na svaku stavljamo po jedno malo parče maslaca i stavljamo u rernu na 200 stepeni da se peku.

Kad se šnicle ispeku sa jedne strane okrećemo ih na drugu da se peku. Pre nego što budu gotove na svaku stavljamo po jedanu krišku mocarele da zapeče.

Dok se meso peče pripremamo sos od pečuraka. U tiganju ugrevamo po dve supene kašike maslaca i ulje. Propržimo očišćene pečurke, isečene na kriške, a ako su sitne pržimo ih cele.

Kad ih ispržimo izvadimo iz tiganja i u istoj masti pržimo brašno. Energično mešamo da ne zagori i proredimno nekolikoputa sa ugrejanim mlekom i toplom vodom.

Čim sos počne da bude gust, vraćamo pečurke u njega. Stavljamo sitno iečene sireve i začinimo solju i biberom.

Na kraju dodajemo i jednu supenu kašiku sveže isceđenog soka od limuna. Gotove šnicle serviramo sa sosom od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: