Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Integralni hleb sa semenkama za domaću mini pekaru

Integralni hleb sa semenkama za domaću mini pekaru

ažurirano:
Kamelia IvanovaKamelia Ivanova
Početnik
25
Integralni hleb sa semenkama za domaću mini pekaru
Fotografije: Tatyana Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
4
"Pritiskate dugme i uskoro će cela kuća divno mirsati na tek pripremljen domaći hleb!"

Potrebni sastojci

  • voda - 260 ml
  • ulje - 4 supene kašike ili maslinovo ulje
  • so - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • integralno brašno - 400 g po izboru
  • kvasac - 7 g, svež
  • seme - po 1 supena kašika suncokretovo, bundevino, konopljino, makovo, susam
* merne jedinice

Način pripreme

Redom po spisku stavite sastojke u mini pekaru (vodu, ulje, šećer, so, brašno, izmrvljeni kvasac). Stavite kontejner u mini pekaru i podesite je na sledeći način.

> program za francuski hleb (kod mene je program 2 FRENCH);

> boja DARK za hrskavu i taminiju koricu;

> veličina LARGE (kod mene je za veliki hleb 750 g)

> pritiskajte dugme START;

> nakon što se završi prvo mešenje testa dodajte miks semenki.

Kad hleb bude pečen, cela kuća će divno mirisati na tek pripremljen domaći hleb! Korica mu je neodoljiva, a spoj semenki ima neverovatan ukus!

Najlepška stvar mini pekate je da možete na napravite hleb sa odloženim startom - nema ništa lepše nego da se probudiš ujutru i da imaš topao svež hleb za doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: