Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hleb iz Mini Pekare»Integralni hleb sa semenkama za domaću mini pekaru

Integralni hleb sa semenkama za domaću mini pekaru

Kamelia IvanovaKamelia Ivanova
Početnik
251
Integralni hleb sa semenkama za domaću mini pekaru
Fotografije: Todorinka Bernardova
3 / 4
04/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
4
"Pritiskate dugme i uskoro će cela kuća divno mirsati na tek pripremljen domaći hleb!"

Potrebni sastojci

  • voda - 260 ml
  • ulje - 4 supene kašike ili maslinovo ulje
  • so - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • integralno brašno - 400 g po izboru
  • kvasac - 7 g, svež
  • seme - po 1 supena kašika suncokretovo, bundevino, konopljino, makovo, susam
* merne jedinice

Način pripreme

Redom po spisku stavite sastojke u mini pekaru (vodu, ulje, šećer, so, brašno, izmrvljeni kvasac). Stavite kontejner u mini pekaru i podesite je na sledeći način.

> program za francuski hleb (kod mene je program 2 FRENCH);

> boja DARK za hrskavu i taminiju koricu;

> veličina LARGE (kod mene je za veliki hleb 750 g)

> pritiskajte dugme START;

> nakon što se završi prvo mešenje testa dodajte miks semenki.

Kad hleb bude pečen, cela kuća će divno mirisati na tek pripremljen domaći hleb! Korica mu je neodoljiva, a spoj semenki ima neverovatan ukus!

Najlepška stvar mini pekate je da možete na napravite hleb sa odloženim startom - nema ništa lepše nego da se probudiš ujutru i da imaš topao svež hleb za doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: