Šnicle sa pečurkama i bešamel sosom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Šnicle sa pečurkama i bešamel sosom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
05/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
"Šnicle, o kojima možete samo da sanjate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite šnicle, istucajte ih blago tučkom i stavite ih u posudu. Pospite biberom po ukusu i dodajte soja sos i senf, promešajte ih dobro i ostavite sa strane.

Isecite luk i pečurke na tračice.

Zagrejte malo ulja i zapržite prvo luk dok ne omekša, a posle i pečurke dok ne dobiju blagu zlatastu boju, posolite zaprženo povrće i ostavite sa strane.

Zagrejte malo ulja i zapržite šnicle sa obe strane dok ne postanu zlataste. Izvadite ih iz tiganja i rasporedite na dno posude za pečenje.

Istopite i zagrejte maslac, dodajte brašno i zapržite dok ne dobiju zlatastu boju. Nalijte hladno mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje i kuvajte dok se ne zgusne, posolite i pospite biberom po ukusu.

Prelijte šnicle Bešamelom, preko njega ravnomerno pospite luk i pečurke.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta. Pospite narendanim kačkavaljem ravnomerno i zapecite još 15 minuta dok ne postane zlatasto braon. Izvadite posudu iz rerne i pospite sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: