Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Faširane šnicle jedinstvenog ukusa

Faširane šnicle jedinstvenog ukusa

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Faširane šnicle jedinstvenog ukusa
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Naša korisnica Marija je rekla da su ove šnicle jedinstvenog ukusa I mi joj u potpunosti verujemo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • hleb - 2 kriške, star
  • sveže mleko - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • vegeta - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 10 strukova
  • biber - po ukusu
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Krupnije izrendajte luk i beli luk, peršun sitno iseckajte i potpite u kriške hleba u mleko.

U posudu stavite mleveno meso i ostale sastojke i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Podelite semsu na 8 loptica. Na list folije stavite jednu lopticu, preko nje stavite drugi list folije i pritisnite da dobijete faširanu šniclu, spljeksanu.

Tako ređajte foliju i loptu od mlevenog mesa, spljeskajte kao šniclu, jednu na drugu. Završite folijom i stavite gomilu od šnicli u zamrzivač na tri sata.

Ugrejte rebrasti tiganj, namazan sa malo ulja, izvadite šnicle iz zamrzivača i poređajte ih u tiganj i pecite sa obe strane dok ne dobiju željenu boju. Uživajte iznova i iznova u ukusnim šniclama sa omiljenim sosom ili salatom.

Možete zamesiti duplu ili troduplu dozu šnicli, pripremite i poređajte na ovaj način i stavite u zamrzivač. Ovako zamrznute (bez odmrzavanja) pecite za brzu večeru, sendviče ili burgere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: