Način pripreme
Krupnije izrendajte luk i beli luk, peršun sitno iseckajte i potpite u kriške hleba u mleko.
U posudu stavite mleveno meso i ostale sastojke i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Podelite semsu na 8 loptica. Na list folije stavite jednu lopticu, preko nje stavite drugi list folije i pritisnite da dobijete faširanu šniclu, spljeksanu.
Tako ređajte foliju i loptu od mlevenog mesa, spljeskajte kao šniclu, jednu na drugu. Završite folijom i stavite gomilu od šnicli u zamrzivač na tri sata.
Ugrejte rebrasti tiganj, namazan sa malo ulja, izvadite šnicle iz zamrzivača i poređajte ih u tiganj i pecite sa obe strane dok ne dobiju željenu boju. Uživajte iznova i iznova u ukusnim šniclama sa omiljenim sosom ili salatom.
Možete zamesiti duplu ili troduplu dozu šnicli, pripremite i poređajte na ovaj način i stavite u zamrzivač. Ovako zamrznute (bez odmrzavanja) pecite za brzu večeru, sendviče ili burgere.