Način pripreme
Izmrvite kvasac u mlaku vodu i pomešajte u posudi sa šećerom. Ostavite da se aktivira. Sipajte u brašno, dodajte kiselo mleko, so i ulja. Mešajte viljuškom, posle zamesite meko testo. Ostavite na toplom danadođe. Gotovo testo podelijte na 4-6 loptica. Svaku razvucite na elipsu.
Sa obe strane napravite dva proreza odozdo do gore, oko 2 cm, a posle isecite na dve tanke trakice, uvijte ih i učvrstite u jednom kraju. Oblikujte kao čamce. U posudi umutite jaja, odvojite pola žumanca za premazivanje.
Dodajte izmrvljen sir i sitno iseckan sveži peršun. Dobro promešajte. Pogačice poređajte u pleh, namazan uljem i punite nadevom, ivice namažite umućenim jajetom. Mocarelu isecite na komade i rasporedite odozgo na svaku pogačicu.
Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte tople za ručak. Prijatno! Ideja za ove pogačice kao čamce je Vanje Đorđević, zahvalni smo joj na tome!