Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolati Stefani za samo 35 minuta

Rolati Stefani za samo 35 minuta

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Rolati Stefani za samo 35 minuta
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Svi vole klasičan rolat Stefani, ali danas ćemo vam predstaviti jednu lakšu i bržu varijantu mini rolata Stefani, koji, osim toga što su veoma ukusni, prijatno su iznenađenje za svakog gosta"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, sa začinima
  • hleb - 1 kriška, suv
  • prezle - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • šargarepa - 1 - 2 komada, iz turšije
  • brašno - za valjanje rolata
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa kriškom hleba (prethodno potopljenom i dobro oceđenom) i prezlama. Podelimo mleveno meso na četiri jednaka dela.

Svaku razvučemo i stavljamo nadev od isečenih jaja, tvrdo kuvanih, krastavčiće i šargarepu, isečene na štapiće. Uvijamo u čvrste rolate, uvaljamo ih u brašno. Da bi bilo lakše da uvijamo, radimo sa mokrim rukama i na vlažnoj površini, koristimo pakovanje od kesice mlevenog mesa, na njemu razvučemo mleveno meso i uvijamo u rolat.

Gotove rolate pržimo u umereno ugrejanom ulju sa svih strana dok ne budu gotovi.

Serviramo sa prilogom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: