Način pripreme
Priprema kore: Brašno prosevamo sa praškom za pecivo. Jaja i šećer umutimo mikserom dok ne pobele. U smesu od jaja dodajemo, redom i uz neprestano mešanje, brašno, mlevene orahe i izrendanu čokoladu.
Pečemo dve kore ili jednu, koju nakon što se ohladi isečemo na dva jednaka dela. Testo sipamo u kalup za tortu prečnika 26 cm i sa ivicama koje se skidaju, obložen papirom za pečenje. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni do 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne bude gotova. Koru vadimo sa papira za pečenje kad se potpuno ohladi.
Priprema krema: Želatin rastvorimo u 1/2 šolje vode, na pari. Odvojimo žumanca i belanca. Umutimo žumanca sa 1 šoljom šećera, dodajemo brašno i 150-200 ml svežeg mleka. U posudi sa dnom koje se ne lepi sipamo preostalo mleko i ostavimo da provri.
U njega dodajemo smesu od jaja, lagano i uz neprestano mešanje. Mešamo neprestano dok se krem ne zgusne. U topao krem dodajemo vanilu i rastvoreni želatin. Ostavljamo da se ohladi, mešamo periodično da se ne stvori korica.
Pavlaku umutimo sa 1 šoljom šećera dok se ne stvore meki vrhovi. Belanca umutimo sa 1 šoljom šećera na gust krem od belanaca. Sjedinimo tri krema.
Ređanje torte: Od krema odvojimo oko 1 šolju za premazivanje torte. U kalup za torru, sa ivicama koje se skidaju stavljamo prvu koru i prelivamo. Preko nje ravnomerno nanesemo obilnu količinu krema. Ostavljamo u frižideru na oko 10 minuta.
Stavljamo drugu koru, koju takođe prelivamo i preko nje sipamo preostali deo krema. Torta treba da odstoji oko 5-6 sati u frižideru i tek onda je vadimo iz kalupa. Namažemo sa strana i ukrašavamo po izboru. Za ukras sam koristila želirane breskve iz kompota, umućenu pavlau i sok iz kompora obožen poslastičarskom bojom.