Način pripreme
1. Priprema šećernog sirupa:
a) Pomešajte vodu i šećer;
b) Ugrejte dok ne provri i skinite sa ringle;
v) Ostavite da se ohladi i sipajte esenciju.
2. Pripremite patišpanj testo:
A) Pripremite patišpanj testo na hladan način:
a) Umutite žumanca sa 1/3 šećera i toplom vodom dok ne dobijete mekanu i kremastu smesu.
b) Umutite belanca na tvrd sneg sa preostale 2/3 šećera - dodajte u delovima u procesu mućenja.
v) Dodajte smesu od žumanaca u smesu od belanaca i pažljivo promešajte laganim pokretima odozdo na gode, dodajte iz dva tri puta prosejano brašno:
B) Ravnomerno rasporedite sloj u kalup, obložen papirom za pečenje, sloj testa do ivica treba da bude viši.
V) Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200-180 stepeni, približno 30 minuta (proverite čačkalicom za zube) - izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi i odvojite od papira;
G) Vratite koru u kalup licem nagore, prelijte sirupom i namažite džemom.
Priprema parfea od jagoda:
1. Potopite želatin u hladnu vodu da nabubri:
2. Dodajte deo neumućene pavlake (oko 50 g) i rastopite na pari dok se želatin ne rastopi.
3. Umutite preostalu pavlaku sa predviđenim šećerom dok ne bude polugotovo (u početku se stvaraju brazde) - dodajte umućeni džem, deo step soka od jagode i lagano dodajte želatin, nastavite da mutite dok ne bude gotovo (dobijate postojane brazde).
4. Oblikujte i ukrasite tortu:
A) Nanesite krem na pripremljenu odsnovu odmah nakon što ga pripremite, poravnajte površinu i stavite u frižider dok se krem ne želira.
B) Obeležite 16 parčeta na torti i pospite krupnijr izrendanom čokoladom;
V) Ukrasite svako parče torte ružom od šlaga, povezanom sa dve jagode, sa cvetom i drškom i listićem jagode potopljenim u gotov žele.