Način pripreme
Namrvite keks u blender. U njega dodajte istopljen maslac i zamesite dok ne dobijete maslac mrvice.
Rasporedimo smesu na dno kalupa za pečenje sa zidovima koji se skidaju. Prečnik kalupa je 24 cm. Preko kore ređamo male eklere koje smo pre toga ispeklii napunili mlečnim kremom.
Mutimo krem sir mikserom, dodajemo prethodno na vodenoj pari istopljenu mlečnu čokoladu i nastavljamo da mutimo. Na kraju dodajemo kiselu pavlaku.
Ovu smesu sipamo preko eklera ravnomerno. Ostavljamo tortu na nekoliko sati u frižideru da se stegne. Nakon toga se sklone pokretni zidovi kalupa i ukrašava se po želji.
Ja sam rastopila 100 g čokolada na vodenoj pari i napravila klistove i cvetove od šećernog fondana. Čokoladu sam razlila po ivici torte, a cvetove i listove sam poređala u sredinu.
* Šećerne figure se rastapaju u kremu, zato treba da se stave preko torte neposredno pre serviranja.