Način pripreme
Na vatri ugrevamo vodu i u njoj rastvorimo jedno pakolvanje ratluka i 1 supenu kašiku maslaca. Dodajemo tečnu čokoladu i kakao, mešamo i skidamo sa vatre.
Izlomimo sav keks u smesu, sipamo orahe i kad se malo ohladi počinjemo da gnječimo rukama dok ne dobijemo homogenu smesu, gustine paste.
Isečemo ratluk iz druge kutije na komadiće i dodajemo ga u smesu, ponovo malo promešamo.
Obložimo svuda okruglu posudu folijom i namažemo je sa malo ulja. Sipamo unutra smesu, pritiskamo i dobro poravnamo.
Stavljamo u frižider na 40 minuta, nakon toga okrećemo tortu na širok tanjir.
Rastopimo belu čokoladu, zajedno sa preostalim maslacem /2 supene kašike/ na pari i prelivamo obilno tortu.
Sačekamo da se malo stegne glazura i posipamo čokoladnim mrvicama.
Stavljamo i čuvamo tortu u frižideru.