Brza torta bez pečenja

Adrian AleksandrovAdrian Aleksandrov
Kuvar
52527516
Brza torta bez pečenja
Fotografije: Anonymous
1 / 2
17/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Svako može da napravi tortu uz našu pomoć, čak i vi - sada je trenutak da probate"

Potrebni sastojci

  • čajni keksići - 3 pakovanja
  • ratluk - 2 pakovanja
  • voda - 1 šolja
  • kakao - 3 supene kašike
  • orasi - 2 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
  • bela čokolada - 200 g
  • čokoladne mrvice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Na vatri ugrevamo vodu i u njoj rastvorimo jedno pakolvanje ratluka i 1 supenu kašiku maslaca. Dodajemo tečnu čokoladu i kakao, mešamo i skidamo sa vatre.

Izlomimo sav keks u smesu, sipamo orahe i kad se malo ohladi počinjemo da gnječimo rukama dok ne dobijemo homogenu smesu, gustine paste.

Isečemo ratluk iz druge kutije na komadiće i dodajemo ga u smesu, ponovo malo promešamo.

Obložimo svuda okruglu posudu folijom i namažemo je sa malo ulja. Sipamo unutra smesu, pritiskamo i dobro poravnamo.

Stavljamo u frižider na 40 minuta, nakon toga okrećemo tortu na širok tanjir.

Rastopimo belu čokoladu, zajedno sa preostalim maslacem /2 supene kašike/ na pari i prelivamo obilno tortu.

Sačekamo da se malo stegne glazura i posipamo čokoladnim mrvicama.

Stavljamo i čuvamo tortu u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: