Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Odlična torta bez pečenja

Odlična torta bez pečenja

Odlična torta bez pečenja
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Hoćemol li zajedno da pravimo tortu ili ćemo početi da pripremamo sami"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, sa maslacem (ili čajni)
  • maslac 80 - 100 g, rastopljen
  • za nadev
  • krem sir - 400 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 supena kašika, čist ekstrakt
  • sod od limuna - 2 - 3 supene kašike, sveže iscđen
  • želatin - 20 g u prahu (2 kesice)
  • voda - 60 - 80 ml, hladna
  • pavlaka - 400 gm mlečna
  • za ukras
  • slatko od borovnica - 300 - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljite keks. Rastopite maslac i promešajte. U pleh, sa ivicama koje se otvaraju, rasporedite smesu i poravnajte kašikom.

Sporim obrtajima miksera umutite kiselu pavlaku, krem sir, šećer, vanilu i sok od limuna.

Želatin pripremite prema uputstvu na pakovanju. Lagano i po malo ga mešajte sa kremom od sira.

U drugoj posudi umutite pavlaku. Pomešajte dva krema u jednoj posudi.

Izvadite keks iz zamrzivača i rasporedite krem. Vratite ponovo u frižider.

Na pari rastopite slatko. Izvadite čizkejk i ravnomerno ga prelijte odozgo.

Ostavite u frižideru na jednu noć da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: