Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Rafaelo torta bez pečenja

Rafaelo torta bez pečenja

DariatiDariati
Šegrt
269189
Rafaelo torta bez pečenja
Fotografije: Admin
1 / 39
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Unikatna torta za posebne ljude do kojih vam je stalo. Najukusniji način da im pokažemo koliko ih volimo"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 i 1/2 kutije, mlečnog ili sa maslacem
  • sveže mleko - 150 ml ( za potapanje keksa)
  • krem
  • maslac - 125 g
  • bela čokolada - 200 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 200 l
  • kora limuna - kora od 1/2 limuna
  • vanila - 1 kesica
  • kokos - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Istopimo maslac i čokoladu. Kad se ohlade u njih dodajemo kiselu pavlaku. Dodaje se kašikom i meša pažljivo, da se ne rastopi.

Umutimo slatku pavlaku mikserom sve dok ne postane gusta. Dodajemo i nju u drugu pavlaku. Na kraju dodajemo izrendanu koru limuna, vanilu i kokos.

Mešamo.

Svaki keks potapamo za jedan sekund u mleko.

Dno kalupa mažemo tankim slojem krema. Najbolje je da kalup može da se otvara sa strane.

Vlažan keks ređamo preko namazanog dna kalupa. Mazemo krem i ređamo keks. Završavamo sa kremom.

Torta se ostavlja u frizideru na 12 sati.

Prilikom vađenja prolazimo nožem po ivicama kalupa da ga radvojimo od torte. Posipamo kokosom odozgo i sa strane. Možete je ukrasiti parčicima čokoladice Baunti ili Rafaelom.

Brzo, lako i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: