Sočne šnicle od konjskog mesa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
556
888
12/09/2018
"Meso postoji u nekoliko oblika - pileće, svinjsko i božanstveno ukusno konjsko Zato ako dođete do njega - ne propustite da probate konjske šnicle"
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 233
  • Pregledi tokom meseca281
  • Pregledi tokom sedmice97
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • konjski file - 600 g
  • soja sos - 2 kašike
  • rakija - 2 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • med - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • crno vino - 2 kašike
  • luk - 1/2 glavice (isečen na šajbne)
  • biber - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Konjsko meso se pere i čisti od žila i masnoća ako ih ima. Sečete na relativno tanke šnicle i ako imate tučak istucajte ih blago.

Stavljate u posudu ili posudu za pečenje i prelivate i posipate svim nabrojanim sastojcima i začinima.

Ostavljate u frižideru tokom noći ili bar 10-12 sati i sledećeg dana prebacujete sve u veliku kesu za pečenje.

Pravite nekoliko malih rupica u njoj i pečete na 220 stepeni bar sat i 10 minuta u zavisnosti od rerne i mesa, može da ispadne i više.

Servira se sa svežom salatom kad se očisti i parčičima luka (oni se koriste samo za začinjavanje).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar