Jagnjeće iznutrice sa pirinčem i mladim lukom

13/09/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Servirajte ga kao samostalno jelo ili kao garnirung uz jagnjeće meso - u oba slučaja će se svideti svima za stolom "
Priprema25 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice dobro oprati, pa sitno naseći na komadiće iste veličine. Staviti ih u veliku šerpu sa vodom, onoliko koliko je potrebno da ih prekrije, pa staviti na jaku vatru. Iznutrice kuvati oko sat vremena nakon što provre.

Mladi i crni luk očistiti i sitno naseći. Staviti ih u tavu, u kojoj će se praviti jelo. Posoliti po ukusu, pa upržiti obe vrste luka dok ne omekšaju.

Pirinač očistiti, dobro oprati (može se ostaviti u vodi nekoliko minuta, ali nije neophodno), i dodati ga u omekšali luk. Nakon što se pirinač uprži, dodati iznutrice.

Postepeno dodati vodu i mešati. Peršun i nanu sitno naseći, pa njih i biber dodati u pirinač. Nakon što se pirinač kuvao 10-ak minuta, tavu staviti u prethodno zagrejanu rernu.

Pirinač peći 20-30 minuta. Poželjno je jelo servirati toplo!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar