Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač u rerni»Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem

Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem

Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ako vam kažem da smo spremili jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem, da li ćete se setiti koje nam je omiljeno godišnje doba"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - škembe, creva, džigerica, maramica
  • priinač - 200 g
  • pečurke - 500 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • nana - 1 vezica
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte jagnjeći komplet i isecite ga na parčiće.

Očistite pečurke i luk, stavite ih u posudu za pečenje, dodajte maslac i dinstajte ih u rerni.

Operite pirinač i dodajte ga u pečurke i luk. Promešajte i kuvajte tri-četiri minuta.

Dodajte alevu papriku, so i jagnjeće iznutrice. Isecite nanu na sitno.

Dodajte i nju i dolijte toplu vodu da prekrije pirinač.

Zapecite jelo da postane zlatasto.

Pirinač u rerni treba da omekša i upije tečnost. Začinite biberom.

Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: