Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pečeno Jagnje»Jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljem

Jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljem
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
08/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Jedno od remek-dela bugarske kuhinje - jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljem"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutice - 300 g, kuvane
  • bulgur - 300 g
  • zelje - 1 veza
  • mladi luk - 1 veza
  • nana - 3 struka, sveža
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Poparite zelje na 2 minuta u vreloj vodi, procedite i sitno iseckajte.

U plehu ugrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan luk i nanu, dinstajte dok ne omekša.

Dodajte bulgur i iseckane jagnjeće iznutrice u njih i pržte na kratko.

Posolite i pospite sveže mlevenim biberom, dodajte zelje i prelijte 1 litrom tople vode (najbolje bujonom od kuvanih iznutrica).

Promešajte i stavite pleh u prethodno u grejanu rernu na 200 stepeni dok bulgur ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: