Pohovana slanina

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
17/09/2018
"Ovo obavezno treba da se proba, a brige oko kalorija neka idu dođavola "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano728
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • sveže mleko - oko 100 ml
  • masnoća - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite prethodno ohlađenu slaninu na parčiće debljine oko pola centimetra. Odvojte belanca od žumanaca i umutite belanca u sneg s prstohvatom soli. Pomešajte žumanca sa svežim mlekom i brašnom dok se ne dobije gusta kaša.

Promešajte belanca pažljivo u njima. Zagrejte masnoću u tiganju, uvaljajte svako parče slanine u brašno i nakon toga u smesu za pohovanje i stavite da se ravnomerno isprži.

Ocedite pohovanu slaninu na kuhinjskom ubrusu. Servirajte sa garnirungom od povrća.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar