Štrudla od jabuka za dijabetičare

17/09/2018
"Ukusna štrudla koju mogu da jedu čak i ljudi sa dijebetesom, zato što je sa stevijom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 381
  • Pregledi tokom meseca111
  • Pregledi tokom sedmice56
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo jabuke, oljuštimo i krupnije izrendamo.

U šerpu stavimo rendane jabuke i u njih dodajemo cimet, suvo grožđe, 1/3 paketa maslaca. Ostavljamo na vatri 5-10 minuta ili pažljivo mešao dok se sastojci ne pomešaju.

Na kraju dodajemo steviju i izmrvljene orahe. Promešamo lepo nadev i skidamo sa vatre.

Odvojimo dve kore za pitu iz pakovanja i namažemo ih rastopljenim maslacem. Rasporedimo nadev preko kora i uvijemo štrudlu u rolat da dobijemo dug štap.

Tako uradimo i sa sledeće dve kore sve dok ne potrošimo kore i nadev. Oblikovane rolate od štrudle poređamo u pleh. Sečemo na komade. Pečemo oko 60 minuta na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar